Laserontharing

Werking

Het laserontharingsapparaat Lightsheer diode maakt gebruik van een hoog gepulseerd laserlicht. De energie van deze laserpuls 810 nm wordt omgezet in warmte en vernietigt de behandelde haarzakjes. De haarwortel wordt dus vernietigd en verbrand. De Lightsheer ET handstuk is uitgerust met ChillTip technologie. Deze kop koelt de huid gedurende de behandeling tot 5°. Zo blijft de huid rondom het haartje goed beschermd en ervaart u een comfortabele laserbehandeling.

Voor wie?

Iedereen die van zijn haartjes af wil. Man, vrouw, jongens & meisjes.

Werkt op elk huidtype. Mensen met een licht huidtype en donkere haartjes zijn het meest effectief te behandelen.

Witte, grijze, blonde en rode haren alsook donshaartjes zijn moeilijker te behandelen omdat zij weinig of geen pigment hebben.

Hoeveel behandelingen?

Gemiddeld dient men rekening te houden met 6 à 8 behandelingen en 8 à 12 behandelingen voor de heren, dit afhankelijk van huidtype en haar. De eerste behandelingen gebeuren om de 6 weken, verdere behandelingen eventueel met een pauze van 8 tot 12 weken. Voor de grote zones wordt er een pauze van 10 tot 12 weken gedaan. Men bekomt een permanente vermindering van de beharing die met max 80% tot 90% kan bedragen voor de dames en 80% voor de heren.

Is laserontharing definitief?

Ja u mag een vermindering verwachten van 80% tot 90%. Het aantal behandelingen is nodig om tot dit resultaat te komen, is afhankelijk van tal van factoren: het lichaamsgebied, de haargroei, huidtype en de haarkleur.

Ook hormonale veranderingen in het lichaam hebben hierop hun invloed. Zo kunnen donshaartjes veranderen in dikke haren. Dit is een proces waarin laserbehandelingen niets kan doen. Verkeert u in een hormonale fase, dan heeft u waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig. Raadpleeg hiervoor uw arts. Hormonale evoluties kunnen na jaren nieuwe haartjes te voorschijn laten komen. Een onderhoudsbeurt of nabehandeling is in dit geval aangeraden.

Is diodelaser veilig?

Ja hoor! Klinische studies tonen aan dat de diodlaser als enige ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration) de term definitieve haarverwijdering mag dragen. De Lightsheer ET is voorzien van alle wettelijk certificaten.

In België werken nog veel instituten met een breed lichtspectrum zoals IPL en VPL. Een lichtspectrum waarvan een groot percentage nutteloos en schadelijk is. De energiewaarden liggen veel hoger en de Lighstheer diodelaser verwijdert haartjes die een IPL of VPL niet aankan.

Is het pijnlijk?

Een lasersessie wordt door de meeste mensen licht prikkelend ervaren. Dit kan verschillen van persoon tot persoon en is afhankelijk van de behandelde zone.

Wat na de behandeling?

 • Onmiddellijk na de behandeling kan de huid aanvoelen als zonnebrand. Het is ook mogelijk dat de huid er plaatselijk rood uitziet, wat volledig normaal is. Deze symptomen verdwijnen na enige tijd vanzelf.
 • !!!! Vermijd krabben en blootstelling aan de zon! Gedurende de eerste 3 weken na de behandeling is een strandvakantie in de zon en/of het gebruik van een zonnebank af te raden!!!! Dit om witte en/of bruine vlekken te voorkomen.
 • Laat de huid na de behandeling rusten en verzorg goed met de nodige coolinggel (aloe vera, Flamazine, bepamtenol,..) of zonnebrandcréme. U mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar in geen geval scrubben.
 • Tussen de behandelingen NIET harsen of met pincet uittrekken! Enkel scheren is toegestaan.
 • De eerste week na de behandeling lijkt het alsof de haartjes opnieuw groeien. Dit zijn echter enkel haartjes die het haarzakje afstoot.
 • Sauna, een heet bad of douche zijn niet toegestaan zolang de roodheid zichtbaar is!
 • Er kan een allergische reactie optreden: een jeukend gevoel met daarbij rode bultjes, die 1-7 dagen kunnen aanhouden. Dit komt zelden voor! Bij deze reactie mag je Diphamine® zalf aanbrengen.

In uitzonderlijke gevallen kan lasertherapie niet goed aanslaan, waarbij de oorzaak onbekend is!

Wat voor de behandeling?

 • 4 weken voor de eerste behandeling niet meer waxen of epileren.
 • Scheer 1 tot 2 dagen voor de behandeling de haartjes nog een laatste keer weg. Tijdens de behandeling mag je niet epileren of harsen. Enkel scheren is toegestaan.
 • Gedurende 4 weken voor en na de behandeling zich niet blootstellen aan de zon of zonnebank.
 • Bruinversnellers of bruinen zonder zon dient 2 weken voor de laserbehandeling gestopt te worden.
 • Bij afspraak de huid vrijhouden van maquillage, deo of oliën.
 • Bij gebruik van bepaalde medicatie kan reactie ontstaan, meld dit voor de behandeling.

Tijdens de zwangerschap worden er geen behandelingen uitgevoerd.

Volgende lasermomenten bij NaturElle in 2021 zijn op:

 • zaterdag 4 september
 • zaterdag 16 oktober
 • zaterdag 27 november

Nog twijfels??? Maak gerust een afspraak voor een GRATIS sessie.

Gelaat

Tussen de wenkbrauwen
€20,00

Bovenlip
€60,00

Kin
€60,00

Bovenlip & Kin
€100,00

Hals (v/m)
€80,00 / 120,00€

Kin & hals
€100,00

Snor
€80,00

Baard
€250,00

Bikini

Bikini Sliprand
€130,00

Bikini Brazilian
€150,00

Bikini Volledig
€170,00

Buiklijn
€25,00

Zwembroeklijn (mannen)
€140,00

Bilnaad
€90,00

Zitvlak
€250,00

Lichaam

Oksels
€120,00

Onderarmen
€160,00

Volledige armen
€190,00

Tepels
€60,00

Onderbenen
€200,00

Onderbenen & knie
€250,00

Bovenbenen
€200,00

Volledige benen (v/m)
€380,00 / €400,00

Tenen
€30,00

Rug (zonder of met schouders)
€380,00 / €420,00

Bovenrug
€200,00

Onderrug
€180,00

Schouders
€150,00

Buik & Borst
€350,00

Buik
€150,00

Borst
€180,00

warning 

Enkel telefonische afspraak mogelijk voor laserontharing.